-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření35 min
-
Porce4
-
Celkový čas55 min
Katův šleh lidově “kaťák” je klasické hospodské jídlo, jehož základem je kuřecí nebo vepřové maso se zeleninou. Správný katův šleh má být pikantní díky nakládaným feferonkám.
Výborný katův šleh originál je skvělý tip na jídlo pokud máte k dispozici základní suroviny a nemáte dostatek času. Nenechte se odstrašit hospodskou verzí, kdy se vám na talíři mohou objevit odřezky masa a zkrátka vše, co v kuchyni zbylo. Připravte si poctivý katův šleh, který bude skvěle chutnat s bramboráčky, rýží, hranolky i čerstvým chlebem.
Suroviny na katův šleh originál
- sádlo nebo rostlinný olej
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 700 g vepřového masa (kýta, krkovice)
- 1 kus červené, zelené a žluté papriky
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 nakládané okurky
- 6 lžic kečupu
- 1 malý rajský protlak
- 3 nakládané feferonky nebo kozí rohy
- sůl & pepř
- nať z jarní cibulky na ozdobu
VIDEORECEPT:
Postup přípravy výborného katova šlehu
- Vepřové nebo kuřecí maso si opláchněte a nakrájejte na nudličky. Dejte ho do mísy a přidejte 2 lžíce worcestrové a 2 lžíce sójové omáčky, promíchejte a nechte v lednici chvilku odležet.
- Mezitím, co se maso marinuje si oloupejte a nakrájejte na plátky cibule a papriky nakrájejte na nudličky. Nakládané feferonky také pokrájejte na menší proužky a okurky na tenčí plátky.
- V hlubokém hrnci nebo pánvi si rozpalte olej a maso ze všech stran orestujte dozlatova. K masu přidejte cibuli, papriky, okurky, kečup, rajský protlak a feferonky. Jídlo osolte a opepřete a poduste pod pokličkou do změknutí zeleniny i masa. Vepřové maso potřebuje chvilku podusit, aby bylo měkké.
- Prolisované stroužky česneku přidejte 10 minut před koncem vaření směsi.
- Hotový katův šleh podávejte s domácími bramboráčky, hranolky nebo vaší oblíbenou přílohou. Směs můžete posypat čerstvě pokrájenou natí z jarní cibulky.
- Dobrou chuť.
Chutnal vám výborný katův šleh originál? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Výborný katův šleh originál (pikantní)
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews